Magyar English Romeno
 
 
 
 

Bemutatkozás

Növényeink termékeink

Hírek,akciók

Fotóalbum

Elérhetőség

 
 

Széles kertészeti, dísznövény és kerámia termék kínálat


Kosárban:
0 tétel
0 Ft ,-

Hogyan vásárolhat webáruházunkban?
Gyakran ismételt kérdések
 
Dísznövény és kertészeti áraink
 
 
Kertészetünk elnyerte a kiváló áruda címet
Virtuális séta a kertészetben
 
 
Bankkártyás fizetés
 
/Aktualis_akciok-Oldaltad_ajax
 
 
 
/Vendegkonyv-Oldaltad_ajax

Hírek,akciók

A Lavandart kertészeti áruda kínálata, Albertirsa:
örökzöldeket, leylandi, díszfákat, cserjéket és díszcserjéket, évelőket, mediterrán és különleges dísznövényeket forgalmazunk, de megtalálható számos kerti kiegészítő, műtrágya illetve földkeverék is. Nagy választékkal szolgálhatunk kerámia edényekből, különféle kerámia tartókból is.

Kerttervezés: munkatársaink kertépítésben is szívesen adnak tanácsot, szükség esetén kertépítő szakembert is ajánlanak a kivitelezéshez.

Szeretettel várunk minden kertbarátot kertészetünkben és faiskolai árudánkban!


2012.05.20.

Levendulazselé

Tihanyi levendulavirágból készült zselé. Alapja almapüré és szeder. A szeder kölcsönözte a bíbor színt alma a gyümölcsös állagot a zselének, a levendulavirág a parfümös aromáját. A kiegyensúlyozott arányoknak köszönhetően, egy valódi levendula ízben dúskáló gyümölcsös zselét kóstolhat. Kevés cukorral készült, arányaiban 15% került felhasználásra.

Felhasználási javaslat:

Lágyabb és krémesebb sajtok mellé kísérőként, báránysült és pástétomok kiegészítője lehet, fagylaltokra kanalazva igazi gasztronómia élményt nyújt.

Tartósítószert nem tartalmaz, felbontás nélkül így akár egy évig is eltartható. Felbontás után viszont a hűtőszekrényben kell tárolnod.
Érdemes kipróbálni ezt a könnyű, kis uzsonnát, amely friss házikenyér, ruccola, mozzarella és a levendulazselé házasításából született.

Jó étvágyat hozzá!


2012.05.07
Szemet gyönyörködtető, erőteljes illatú David Austin rózsák érkeztek Kertészetünkbe! Ezek a rózsák a bokor aljától a tetejéig lombosak és rengeteg különleges, telt virágot hoznak. Ellenállóak a kórokozókkal szemben és erőteljes bokrot nevelnek. Fajtától függően 90-180 cm magasságot érhetnek el. Hidegtűrése kiváló, a magyar kertekben minden gond nélkül vészelik át a telet.
Már virágzó szép bokros növényeket kínálunk.


2012.05.02.
2012.04.17.
   Első osztályú, csodaszép muskátlik érkeztek kertészetünkbe!
                                           390.- Ft/ db


2012.04.03.
2012.03.21.
    Fűszernövények és csodás levendulák érkeztek kertészetünkbe, különböző méretekben és színekben.
          Érdemes benézni!
 

2012.03.01.
2012.01.13.
  
2012.01.03.

   Nagyon boldog új évet kíván a LavandArt csapat minden kedves ismerősének,partnerének és ügyfelének!


  


                                            

                      


 


Élő-, vágott- vagy műfenyőt Karácsonyra?


Nehéz a döntés…közrejátszik a környezettudatosság,szépség,tartósság,ár…..Egyre kevesebb a fenyő, de sokan mégsem elégszenek meg az élethű, majdnem igazival. Ezért talán az arany középút a földlabdás fenyő:ezüst-, luc- vagy akár Nordmann.

Fontos azonban néhány dolgot betartani, ha úgy döntünk,hogy földlabdás fenyő díszíti otthonukat az ünnepek alatt.

       Az első lépés a fenyőfa kiválasztása. Az élőfa könnyen felismerhető zsákvászonnal borított földlabdájáról, amely összetartja és védi a gyökérzetet. Az örökzöld fa beszerzéséhez keressünk fel egy faiskolát vagy kertészetet. Nem mindegy, milyen fa mellett döntünk: győződjünk meg róla, hogy a kiválasztott fenyő ép és egészséges, például úgy, hogy megfogjuk az egyik ágát, és végighúzzuk rajta az ujjainkat. Ha sok tűlevél maradt a kezünkben, nézzünk másik fenyő után. Fontos tudni, hogy egy nagyobb fa sokkal nehezebben viseli az átültetést, mint a kisebbek.
Az újonnan vásárolt fenyőt tartsuk a kertben vagy az erkélyen. Egy hétnél tovább nem javasolt bent tartani a lakásban, mert károsodhat. Célszerű a komolyabb fagyok előtt előkészíteni az ültetőgödröt, ahova majd az ünnepek után kerül a növény. A gödörnek kétszer olyan szélesnek és mélynek kell lennie, mint amekkora a földlabda. Ellenőrizzük a gödör vízáteresztő képességét, ültetés előtt töltsünk bele vizet. Ha 12 órán belül nem issza be a föld, tovább kell lazítanunk addig, amíg el nem vezeti a vizet. A gödröt ezután célszerű szalmával feltölteni az átfagyás lehetősége miatt.
Ahhoz, hogy a fa életben maradjon, fontos a nedvesség biztosítása. Tegyük a fát egy akkora edénybe, hogy kényelmesen öntözni tudjuk; radiátortól, tűzhelytől kellő távolságban helyezzük el, és vízzel csak akkor spricceljük, ha nem használunk elektromos égősort. Arra is ügyeljünk, hogy az izzók által okozott magasabb hőmérséklet megszakíthatja a fenyő téli nyugalmi időszakát, ami a kiültetett fa részleges vagy teljes elpusztulásához vezethet. Ezért, ha ragaszkodunk is az izzókhoz, kisebb fényerejűeket válasszunk. 
Az átültetés előtt hagyjunk elég időt a fának az akklimatizálódáshoz. Tartsuk hűvös helyen, például garázsban vagy faházban, amíg hozzászokik a hidegebb hőmérséklethez. Vigyázzunk, hogy gyökérzetet ne érje fagy ezen időszak alatt. Egy enyhébb téli napon távolítsuk el a szalmát az ültetőgödörből és helyezzük a gödörbe a fát. Töltsük fel a gödröt az eredeti talajjal, tömörítsük a földet, és védjük 5-7 centi vastagon elhelyezett mulccsal a talajt az átfagyástól. Célszerű karózni a fát az első évben, hogy megvédjük az erősebb széltől. A kiültetett fenyőt eleinte gyakran, majd a begyökeresedés után egyre ritkábban kell öntözni
.

   További örömteli készülődést kívánunk!


Oldal 7/10 «« « Előző    ..3 4 5 6 7 8 9 10    Következő » »»
 
 

 
Bemutatkozás | Növényeink termékeink | Hírek,akciók | Fotóalbum | Elérhetőség
Rózsák, Pálmafélék, Örökzöldek, Gyümölcsfák, Gyepszőnyeg, Formanövények, Fenyőfélék, Évelők, Egynyáriak, Díszfüvek, Díszfák, Cserjék, Cserepek, kiegészítők, Citrusfélék, Bonsaiok, TERMÉKFOTÓK
2730 Albertirsa, Bicskei út, 52. szám; (E60 4-es főút 52-ES km); Tel: 0620 5989900; Fax: +36 53999295
e-mail: info@lavandart.hu lavandart@lavandart.hu
  2010 Lavandart KFT