Magyar English Romeno
 
 
 
 

Bemutatkozás

Növényeink termékeink

Hírek,akciók

Fotóalbum

Elérhetőség

 
 

Széles kertészeti, dísznövény és kerámia termék kínálat


Kosárban:
0 tétel
0 Ft ,-

Hogyan vásárolhat webáruházunkban?
Gyakran ismételt kérdések
 
Dísznövény és kertészeti áraink
 
 
Kertészetünk elnyerte a kiváló áruda címet
Virtuális séta a kertészetben
 
 
Bankkártyás fizetés
 
/Aktualis_akciok-Oldaltad_ajax
 
 
Feliratkozom a hírlevélre
Elfogadom az Adatvédelmi Nyilatkozatot
 
/Vendegkonyv-Oldaltad_ajax

Hírek,akciók


A Lavandart kertészeti áruda kínálata, Albertirsa:
örökzöldeket, leylandi, díszfákat, cserjéket és díszcserjéket, évelőket, mediterrán és különleges dísznövényeket forgalmazunk, de megtalálható számos kerti kiegészítő, műtrágya illetve földkeverék is. Nagy választékkal szolgálhatunk kerámia edényekből, különféle kerámia tartókból is.

Munkatársaink szükség esetén kertépítő szakembert is ajánlanak a kerttervezéshez, kivitelezéshez.

Szeretettel várunk minden kertbarátot kertészetünkben és faiskolai árudánkban!


2012.01.03.

   Nagyon boldog új évet kíván a LavandArt csapat minden kedves ismerősének,partnerének és ügyfelének!


  


                                            

                      


 


Élő-, vágott- vagy műfenyőt Karácsonyra?


Nehéz a döntés…közrejátszik a környezettudatosság,szépség,tartósság,ár…..Egyre kevesebb a fenyő, de sokan mégsem elégszenek meg az élethű, majdnem igazival. Ezért talán az arany középút a földlabdás fenyő:ezüst-, luc- vagy akár Nordmann.

Fontos azonban néhány dolgot betartani, ha úgy döntünk,hogy földlabdás fenyő díszíti otthonukat az ünnepek alatt.

       Az első lépés a fenyőfa kiválasztása. Az élőfa könnyen felismerhető zsákvászonnal borított földlabdájáról, amely összetartja és védi a gyökérzetet. Az örökzöld fa beszerzéséhez keressünk fel egy faiskolát vagy kertészetet. Nem mindegy, milyen fa mellett döntünk: győződjünk meg róla, hogy a kiválasztott fenyő ép és egészséges, például úgy, hogy megfogjuk az egyik ágát, és végighúzzuk rajta az ujjainkat. Ha sok tűlevél maradt a kezünkben, nézzünk másik fenyő után. Fontos tudni, hogy egy nagyobb fa sokkal nehezebben viseli az átültetést, mint a kisebbek.
Az újonnan vásárolt fenyőt tartsuk a kertben vagy az erkélyen. Egy hétnél tovább nem javasolt bent tartani a lakásban, mert károsodhat. Célszerű a komolyabb fagyok előtt előkészíteni az ültetőgödröt, ahova majd az ünnepek után kerül a növény. A gödörnek kétszer olyan szélesnek és mélynek kell lennie, mint amekkora a földlabda. Ellenőrizzük a gödör vízáteresztő képességét, ültetés előtt töltsünk bele vizet. Ha 12 órán belül nem issza be a föld, tovább kell lazítanunk addig, amíg el nem vezeti a vizet. A gödröt ezután célszerű szalmával feltölteni az átfagyás lehetősége miatt.
Ahhoz, hogy a fa életben maradjon, fontos a nedvesség biztosítása. Tegyük a fát egy akkora edénybe, hogy kényelmesen öntözni tudjuk; radiátortól, tűzhelytől kellő távolságban helyezzük el, és vízzel csak akkor spricceljük, ha nem használunk elektromos égősort. Arra is ügyeljünk, hogy az izzók által okozott magasabb hőmérséklet megszakíthatja a fenyő téli nyugalmi időszakát, ami a kiültetett fa részleges vagy teljes elpusztulásához vezethet. Ezért, ha ragaszkodunk is az izzókhoz, kisebb fényerejűeket válasszunk. 
Az átültetés előtt hagyjunk elég időt a fának az akklimatizálódáshoz. Tartsuk hűvös helyen, például garázsban vagy faházban, amíg hozzászokik a hidegebb hőmérséklethez. Vigyázzunk, hogy gyökérzetet ne érje fagy ezen időszak alatt. Egy enyhébb téli napon távolítsuk el a szalmát az ültetőgödörből és helyezzük a gödörbe a fát. Töltsük fel a gödröt az eredeti talajjal, tömörítsük a földet, és védjük 5-7 centi vastagon elhelyezett mulccsal a talajt az átfagyástól. Célszerű karózni a fát az első évben, hogy megvédjük az erősebb széltől. A kiültetett fenyőt eleinte gyakran, majd a begyökeresedés után egyre ritkábban kell öntözni
.

   További örömteli készülődést kívánunk!


2011.11.25.
 Egy csodálatos kert valahol vidéken, kristálytiszta levegővel... Ahogy kinézek az ablakon itt a városban, és elolvasom a híreket az aktuális szmoghelyzetről, még inkább örülök az ősz szépségét hangsúlyozó gyönyörű fotóknak.

Mielőtt teljesen elmerülnénk a karácsonyvárásban és az adventi készülődésben, ismerjünk meg két csodás fát, amelyek az őszi színváltozás idején mutatják meg igazi szépségüket.

  Akár díszkertről, akár haszonkertről van szó, elkerülhetetlen, hogy dolgozzunk vele. A „kertet, de azonnal” nem igazán működik. Idő, türelem és főként előrelátás kell a szép kerthez.

Igaz, hogy többnyire tavasszal és nyáron vagyunk a kertben, de van az úgy, hogy az ősz bőkezű és igazi „indián nyárként” tündököl. Milyen jó, ha kertlakóink között van olyan cserjénk, fánk, mely ősszel mutatja meg igazi szépségét.

"Ők" az év nagy részében szerényen megbújnak a többi növény között, de amikor eljön az ősz, páratlan szépségükkel kertünk ékszereivé válnak.

Két ilyen kedvencünk: a páfrányfenyő és az amerikai ámbrafa.

A növényvilág csodájának nevezhető a páfrányfenyő (Ginkgo biloba). Nincs közeli rokonságban egyetlen más növénnyel sem, és bizonyíthatóan már 270 millió évvel ezelőtt létezett. Túlélte a jégkorszakot és a hirosimai bombázás epicentrumában is több Ginkgo maradt életben, és virulnak a mai napig is. A leveléből készített kivonat számos jótékony hatást gyakorol az emberre. Különleges alakú levelei, szabályos alakja és csodálatos citromsárga őszi lombszíne miatt rendkívül impozáns fenyő (még, ha lomhullató is). Magas vízállású területek kivételével biztonsággal nevelhető mindenhol.

A lányom egyszerűen csak Shrek fülének nevezi. :)

      Kertünk meghatározó dísze lehet az én nagy kedvencem, az ámbrafa (Liquidambar styraciflua). Szép, szabályos alakú, lazább ágrendszerű fa, de a gömb koronájú oltott változata is megtalálható kertészetekben. Ősszel a sárgától a lilás pirosig ezerféle színben játszik.

Törzsét megsebezve egy aromás gyanta jelenik meg a seb zárására. Ezt a kozmetikai ipar használja illatfokozásra, valamint gyógyhatása miatt a gyógyszeripar is. A rágógumi alapanyagát az ámbrafa levegőn besűrűsödő váladékából készítik, amelyet már az ősi mexikóiak is a száj frissítésére használtak.

Gyönyörködjünk látványukban, amíg még lehet, majd hagyjuk előtérbe lépni a fenyőket és a lomblevelű örökzöldeket. ;)

A következő bejegyzésben,ami a borokaotthon.blog.hu  oldalon olvasható a téli fagyvédelmi eljárásokról lesz szó, addig is keressétek a Lavandart Kertészetet  itt.2011.11.15.
  Különböző méretű és színű mikulásvirágok érkeztek kertészetünkbe!

2011.10.08.

Nagyon szép bimbós krizantémok érkeztek négyféle méretben!

12 cm cserépben:   300 Ft
14 cm cserépben:   480 Ft
17 cm cserépben:   820 Ft
19 cm cserépben: 1100 Ft
32 cm cserépben: 5250 Ft

2011.10.06.
Kertészetünkbe megérkeztek a bogyós gyümölcsű szabadgyökerűek!
Emlékeztetőül a fajták és az árak:


Málnasarjak: ára: 295 Ft

Fertődi zamatos, Malling exploit

Tüskétlen szeder: ára: 440 Ft

Thornfree, Dirksen

Ribizli: ára: bokor 395 Ft, magas törzsű 650 Ft

Jonkheer van Tets (piros), Aranka (fekete), Blanka (fehér)

Egres: ára: magas törzsű 650 Ft

Pallagi óriás, Piros ízletes, Invicta, Zöld győztes

Josta: ára: 395 Ft


Jöjjön és válogasson kedvére a kínálatunkból!Csodaszép örökzöldek: tuják, tiszafák, borókák, fenyők érkeztek kertészetünkbe!


2011.09.12.
Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy vörös és kék áfonya érkezett kertészetünkbe. 1120 Ft a kék áfonya, 1375 Ft a vörös áfonya.
Az őszi időszak legkedveltebb képviselői a krizantémok. Már 300 Ft-tól kínálunk szebbnél-szebb bimbós növényeket.


Kedvére válogathat az őszirózsák, mirtuszhangák, dérbabérok gyönyörű képviselőiből.

A kert őszi szépsége akkor teljes, ha továbbra is gondozzuk, ápoljuk és szebbé tesszük.........
                                                     
       A vándor ősz

Megkopott már a határ
hazabotorkált a nyár,
beérett gyümölcsökben
mámorító mézíz jár,
testem sóváran várja
melegen átöleljen -
rézszínű indián nyár.
............    Hamarosan a postaládákban......................


Oldal 10/13 «« « Előző    ..6 7 8 9 10 11 12 13    Következő » »»
 
 

 
Bemutatkozás | Növényeink termékeink | Hírek,akciók | Fotóalbum | Elérhetőség
Rózsák, Pálmafélék, Örökzöldek, Gyümölcsfák, Gyepszőnyeg, Formanövények, Fenyőfélék, Évelők, Egynyáriak, Díszfüvek, Díszfák, Cserjék, Cserepek, kiegészítők, Citrusfélék, Bonsaiok, TERMÉKFOTÓK
2730 Albertirsa, Bicskei út, 52. szám; (E60 4-es főút 52-ES km); Tel: 0620 5989900; Fax: +36 53999295
e-mail: info@lavandart.hu lavandart@lavandart.hu
  2010 Lavandart KFT